weblapkészítés pécs, weboldal készítés pécs, honlapkészítés pécs, honlapkészítés, keresőoptimalizálás
Érdemes-e új domain végződést választanunk a vállalkozásunk számára?
2014-10-01
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítés pécs, weblap pécs, weboldal pécs, honlap pécs
5 tipp, hogy hogyan javítsunk a weboldalunk tartalmán
2014-10-15
Összes

Hogyan tervezzük meg a honlapunkat?

honlapkészítés, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás pécs, weboldal készítés, weboldal készítés pécs

Előfordult már olyan, hogy elkezdett valami olyant, amit előtte még sosem csinált, aztán pár óra után rájött arra, hogy ez sokkal tovább tart, mint gondolta volna? Mielőtt észrevenné, már el is ment egy teljes nap? Ez elég gyakori, amikor első alkalommal készíttettetünk honlapot, de mint minden egyéb projekt esetében itt is sokat segít az alapos felkészülés.

Ki kell dolgozni az oldal tartalmát, összegyűjteni a megfelelő képeket, kitalálni az oldalak elrendezését, és eldönteni, mit hová szeretnénk elhelyezni. Bonyolultan hangzik? Pedig tényleg nem az, viszont nagyon sok időbe kerülhet ezt végrehajtani, ha nincs tervünk. Íme, néhány tipp, amely segít a tervezésben:

Határozzuk meg a célunkat

honlapkészítés, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás pécs, weboldal készítés, weboldal készítés pécs

Mielőtt belekezdenénk az egészbe, fontos, hogy megállapítsuk, mik a céljaink a vállalkozásunk honlapjával, illetve, hogy mit várunk el a látogatóinktól:

  • Megmutatni a termékeinket (képekkel)
  • Bemutatni a termékeinket (informatív tartalommal)
  • Megismertetni az emberekkel, hogy kik vagyunk és mivel foglalkozunk
  • Lehetőséget biztosítani a látogatók számára, hogy kapcsolatba léphessenek velünk
  • Szolgáltatást vagy terméket értékesíteni (webáruház)

Sok esetben a felsorolt célok közül többet is vagy akár az összeset elérhetővé akarunk tenni a látogatók számára. Ha ezt elhatároztuk, akkor koncentrálhatunk a többi dologra.

Gyűjtsük össze a szükséges anyagokat

Gyűjtsük össze a képeket, a különböző brosúrákat, névjegykártyákat és minden egyéb anyagot, amit már használunk a vállalkozásunk mindennapjaiban. Ezek remek alapot adnak a tartalom előállításához. Miért dolgoznánk rengeteget ezen a feladaton, ha korábban ezt már megtettük?

honlapkészítés, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás pécs, weboldal készítés, weboldal készítés pécs

Koncentráljunk!

Nagyon könnyű elkalandozni, főleg, amikor számítógéppel dolgozunk – a legtöbb időt így szoktuk elpazarolni! Készítsünk egy listát arról, hogy mit szeretnénk megcsinálni. Így tényleg a fontos dolgokra koncentrálhatunk.

Ha végeztünk és összeszedtünk minden anyagot, amire szerintünk szükségünk van, akkor keressük fel azt a személyt, aki a honlapot el fogja készíteni számunkra.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.