5 tipp, hogy hogyan javítsunk a weboldalunk tartalmán

honlapkészítés, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás pécs, weboldal készítés, weboldal készítés pécs
Hogyan tervezzük meg a honlapunkat?
2014-10-08
dropbox telepítése, dropbox, dropbox tárhely, dropbox telepítésének lépései webtárhely, tárhely
Adataink tárolása a felhőben
2014-10-25
Összes

5 tipp, hogy hogyan javítsunk a weboldalunk tartalmán

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítés pécs, weblap pécs, weboldal pécs, honlap pécs

Néha igazi rémálom lehet a honlapunk tartalmának az elkészítése. A tapasztalataim szerint rengeteg Ügyfélnek okoz nehézséget a tartalom megírása. Ha Ön is elakadt volna azon gondolkodva, hogy mennyi tartalomra van szüksége, vagy hogy milyen sűrűn kellene használnia a kulcsszavait, ne aggódjon, nincs egyedül. A jó hír, hogy az alábbi ötletek segítenek, hogy könnyebb legyen megírni a megfelelő tartalmat a honlapja számára.

1. Írjon érdekes tartalmat

A Google irányelvei azt javasolják, hogy írjon érdekes, lenyűgöző tartalmat a honlapja számára. De mit is jelent ez valójában? Nagyon leegyszerűsítve azt, hogy olyan tartalmat kell készíteni, amit megéri elolvasni. Gondoljon azokra az emberekre, akik meg fogják látogatni a honlapját, és próbáljon meg olyan tartalmakat létrehozni, amelyek hasznosak lehetnek a számukra. Ilyen lehet például az adott téma történeti áttekintése, vagy akár néhány érdekes tény, amely nem ismert mindenki számára. De ide tartoznak a különböző tanácsokat adó leírások is, erre jó példa ez is, amelyet éppen ebben a pillanatban olvas.

2. Készítsen egyedi tartalmat

Ha azt szeretnénk, hogy az emberek elolvassák azt, amit írunk, akkor fontos, hogy egyedi tartalmakat írjunk a számukra. Például a webshopok esetében túl sokszor találkozhatunk azzal a problémával, hogy ugyanazt a termékleírást másolják le egymásról. A Google és a többi kereső akár meg is büntetheti ezeket az oldalakat a másolt tartalom miatt (duplikáció), amit egyébként elég könnyen felfedeznek. Éppen ezért célszerű egyedi tartalmat előállítani, továbbá teljesen egyedi szemléletmódot tudunk belevinni 1-1 cikkbe, ha azt mi magunk írjuk meg.

egyedi tartalom, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weboldal készítés pécs, weboldalkészítés pécs

3. Használjon kulcsszavakat

A kulcsszavak azok a szavak, kifejezések, amelyeket az emberek azért írnak be a keresőkbe, hogy megtalálják az Ön weboldalát. Például azok a pécsiek, akik új honlapot szeretnének készíttetni, azok többnyire a honlapkészítés pécs, weblapkészítés pécs és a weboldalkészítés pécs szavakat szokták beírni a keresőkbe. Ezeket a szavakat pedig nyugodtan ki is emelhetjük a szövegben, így a keresőnek még inkább nyomatékossá tehetjük, hogy ezek a szavak fontosak számunkra és a látogatóink számára. Ne vigyük túlzásba se azért! Általános szabályként elfogadott, hogy 100 szavanként használjunk 1 vagy 2 kulcsszót.

4. Írjon megfelelő mennyiségű tartalmat

Szintén gyakori hiba szokott lenni, hogy túl kevés szöveget írnak. Általában egy oldalra/menüpontra legalább 300-700 szót célszerű írni (ez a bejegyzés például 489 szó). Persze néha elég nehéz lehet egyszerre ennyit megírni, de erre jó megoldás lehet, hogy ha még az írás előtt készítünk egy vázlatot, amelyben összefoglaljuk a mondanivalónk legfontosabb részeit, és mindig csak kiegészítjük, amikor van egy kis időnk.

5. Ne legyen spamszerű

Ez a legtöbbünk számára talán magától értetődő, de azért erre is figyelni kell. Ha például az elkészített tartalom tele van helyesírási hibákkal, túl sok kulcsszót tartalmaz vagy duplikált/másolt, akkor elképzelhető, hogy a keresőmotorok büntetni fogják az oldalunkat érte, de akár a látogatóinkat is elüldözhetjük vele.

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítés pécs, weblap pécs, weboldal pécs, honlap pécs

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.