honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Hogyan kerüljünk a Google keresési lista elejére?
2021-07-07
tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs
Weboldalkészítői kisokos kezdőknek
2021-08-11
Összes

Hogyan kezdjünk el online értékesíteni?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az utóbbi években a koronavírus lett az új szavunk, ami sok kis- és középvállalkozó életét megnehezítette. Mindenkinek alkalmazkodnia kellett a világ történéseihez, és meg kellett találniuk a módot a túlélésre. Szerencsére pozitív oldala is van a dolognak, mivel az online értékesítés most könnyebb, mint valaha. Ha pedig ezt a bejegyzést olvasod, akkor lehet, hogy neked is akad egy jó ötleted.

A saját weboldal létrehozása után a következő lépés a webshop integrálása, amit utána könnyen kezelhetünk. Ha van egy vállalat mögöttünk, akkor még könnyebben át tudunk állni az online eladásokra. A következő lépésekhez tartsuk magunkat:

  • online áruház létrehozása
  • a termékek bemutatása professzionálisan
  • jogi követelmények betartása
  • áruház optimalizálása
  • reklámozás

Online áruház létrehozása

Az online áruház megnyitása nem nevezhető könnyű feladatnak, de egyre több céghez fordulhatunk ez ügyben. Ma már nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk, és az ügyfeleknek is felajánlhatjuk a lehetőséget arra, hogy egy meghatározott ponton vegyék át a csomagot, vagy szerezhetünk egy jó ajánlatot az egyik helyi csomagküldő szolgálattól.

Amikor kézhez kapjuk az online webáruházat, akkor a mi dolgunk lesz hozzáadni az első terméket. Akkor leszünk sikeresek, ha az emberek maguk dönthetik el, hogy miként szeretnének fizetni, nem mindenki bízik meg a banki átutalásban. Magyarországon az utánvétel a legkeresettebb, úgyhogy érdemes ezt a lehetőséget is felkínálni a vásárlóknak.

Termék bemutatása

Ennél a pontnál lép érvénybe a termékek vagy szolgáltatások bemutatása. Fontos, hogy felejtsük el a stock fotókat, mivel hiába fejezik ki a terméket, az emberek úgy érezhetik, hogy be akarjuk őket csapni. Az internetről letöltött képek egyet jelentenek a hamis termékkel, és biztosan nem akarjuk azt, hogy senki se vásároljon tőlünk.

Az áruházat úgy kell megtölteni áruval, hogy semmi se maradjon észrevétlen. Látszódjon a logó, legyen könnyű a termékek keresése, és készítsünk belevaló termékleírásokat. Ezek a kis szövegek nemcsak a vásárlónak fontosak, hanem a Google láthatatlan keresőmotorjainak, amik utána beteszik a webáruházunkat egy bizonyos rangsorba. Ha nem akarunk a tizedik oldal aljára kerülni, akkor nagyon figyelünk a leírásokra.

Jogi követelmények

A jogi követelmények minden országban eltérnek. Figyelni kell az adatvédelemre, a jogi nyilatkozatra, felhasználási feltételekre, lemondási szabályzatra és még jó pár dologra, úgyhogy mindig konzultáljunk egy ügyvéddel.

Optimalizálás

Az optimalizálás egyet jelent a SEO-val, amit minden vállalatnak el kell sajátítania. Ide tartozik, hogy megfelelő minőségű képeket készítünk, és az, hogy milyen weboldalunk van. A lassan betöltő képeket nem szereti a Google, és a felhasználók sem szokták kivárni. Arra is fordítsunk kiemelt figyelmet, hogy az áruháznak a telefonon is tökéletesen kell látszódnia, mivel a felhasználók 80%-a egy okos készülékről fog ellátogatni hozzánk.

Reklámok

Végül, de nem utolsó sorban jöhet a reklámozás. Erről egy egész cikket lehetne írni, de a legfontosabb, hogy minden létező felületen elérjük a felhasználókat. Hirdethetünk a közösségi média oldalakon és a Google segítségével is.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.