honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
A saját weboldal 9 előnye
2021-06-28
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan kezdjünk el online értékesíteni?
2021-07-16
Összes

Hogyan kerüljünk a Google keresési lista elejére?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Amikor elkészül egy új weboldal, akkor fontos szempont, hogy miként látják a Google keresőrobotok, és hogy mit tapasztalnak a látogatók. Ma már nem elég, ha valami szép, a tartalomnak is megfelelőnek kell lennie. A Google találati lista elején csak a legjobbak kapnak helyet, de szerencsére a ragsorolás szempontja mindenki előtt ismert. Nincs más dolgunk, mint alkalmazni.

A mai világban szinte mindenki a Google-t hívja segítségül, amikor szüksége van valamire. Begépeli a kérdését, majd az első oldalról kiválasztja a neki legszimpatikusabb cikket. Igen, az első oldalról! Nagyon kevesen vannak, akik megnézik a második és a harmadik oldalt is, mivel a legtöbben az elsők közül választanak.

Hogyan kerüljünk előre?

Ha előre akarunk kerülni, akkor két lehetőség közül választhatunk. Az egyik, hogy fizetünk érte. Biztosan te is találkoztál olyan oldalakkal, amik legelőre kerülnek, azonban kis betűvel az van alájuk írva, hogy hirdetés. Nos, ők fizettek a megjelenésért, és minden egyes kattintásért adnak valamennyit a Google-nek.

A másik lehetőség azonban teljesen ingyen van! Ezt nem pénzzel, hanem rengeteg munkával lehet elérni, aminek a kulcsa a megfelelő tartalomgyártás. Ráadásul az emberek is inkább a valódi eléréseket nézik, egyre kevesebben bíznak meg a hirdetésekben. Hiszen ki az, aki folyamatosan pénzt költ el azért, hogy előre kerüljön? Akinek nem elég jó a tartalma.

A tartalom fontossága

A weboldalakat keresőrobotok vizsgálják, amik ellenőrzik a minőséget, a tartalmat, a látogatók élményét, egyszóval mindent. Csak akkor tudunk felkerülni a legelső pozíciókba, ha figyelünk a következő szempontokra.

A minden évben frissülő Google-t ma már csak a felhasználó érdekli. Éppen ezért az értékes tartalom a legfontosabb szempont, ha jobb helyezéseket akarunk elérni. Fontos, hogy minőségi és egyedi szöveget kapjunk, ne akarjunk másoktól másolni. Ha saját vállalkozásunk van, akkor biztosan tudunk róla beszélni, és könnyen készítünk témába vágó bejegyzéseket. Gondoljunk arra, hogy az olvasónak mire van szüksége, és írjuk le neki a megoldást. Ha sikerül a célközönségünknek megfelelő tartalmat gyártani, akkor egyre több látogatónk lesz.

A minőség mellett figyeljünk a kulcsszavakra is. Úgy is lehet bejegyzést írni, hogy beletesszük a fontos szavakat és kifejezéseket. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen túl erős, túl tolakodó, ne menjen a szöveg kárára. A megfelelő SEO és keresőoptimalizálás segíteni fog, hogy egyre feljebb jussunk a találati listán.

Rendszeresség

A Google azt szereti, ha a weboldalak folyamatosan frissülnek. Hiába készítünk el egy szuper honlapot, ha utána elhanyagoljuk, és nem foglalkozunk vele többé. Nem véletlen, hogy mindenkinek ajánlják a cikkek gyártását, mivel ezzel nemcsak új látogatókat hozhatunk, hanem a Google-nek is pozitív üzenetet adunk át. Minél több minőségi bejegyzést gyártunk, annál nagyobb az esélye az új vásárlónak és a jó helyezésnek.

A találati lista befolyásolása nem lehetetlen feladat, azonban rendszeres és kitartó munkára van szükség hozzá. Ha nem adjuk fel, akkor biztosan a Google keresési lista elejére kerülünk.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.