szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2021-06-21
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Hogyan kerüljünk a Google keresési lista elejére?
2021-07-07
Összes

A saját weboldal 9 előnye

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az internetes jelenlét fontosságát ma már minden vállalkozó ismeri. Az egyre gyorsuló világban, aki nincs fent a neten, az nem is létezik. De ha ez a nyomós ok nem lenne elég, akkor ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk még párat!

1. Elérhető

Az első, hogy elérjük az embereket. Hiába szeretnénk eladni egy terméket vagy szolgáltatást, a jól beállított honlap nélkül nem fog működni. A rendszeres blogolás, a látható internetes elérés hosszútávon meghozza az eredményét.

2. Arculat

Amikor szeretnénk megmutatni, hogy kik vagyunk, mivel foglalkozunk, akkor az emberek bizonyítékot kérnek. A jól felépített honlap megmutatja, hogy mennyire figyelünk oda a megjelenésre, és hogy mit értünk el az utóbbi időben. Elég párat kattintani, és már látják is, hogy megbízhatnak bennünk.

3. Olcsó fenntartás

A fizikai boltok fenntartása lényegesen költségesebb. Kell bele eladó, hely, villany, víz, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy el kell jutnunk az emberekig. Sokkal többen kezdik inkább online cégként, így nem kell ezekkel a költségekkel számolniuk. Tény és való, hogy a saját honlap elkészítése szintén pénzbe kerül, azonban a fenntartása lényegesen olcsóbb.

4. Jó reklám

A honlap reklámként is használható. Egyesek úgy próbálják reklámozni a termékeiket, hogy rádiókba és tévékbe mennek, ez azonban csak az adás során érhető el, a borsos árakról nem is beszélve. A jól felépített honlap azonban éjjel-nappal nyitva áll a látogatók előtt, így tökéletesen használható a promóciókhoz is.

5. Helyileg szabad

Azt is fontos megemlíteni, hogy nincsenek földrajzi korlátai. Ugyanúgy leadhatnak rendelést Budapestről, mint Sopronból vagy éppen külföldről. Egy kisvárosi bolt csak a helyieket éri el, nagyon ritkán fognak hosszabb utat megtenni érte, főleg, ha nem is tudják, hogy létezik. Az online elérés azonban az egész világra igaz, így szó szerint bárhonnan jelentkezhetnek ügyfeleink.

6. Mindig nyitva van

Ha beszéltünk arról, hogy bárhonnan elérhető, akkor meg kell említeni azt is, hogy bármikor. A fizikai boltok hátránya a nyitvatartási idő, ami sokaktól elveszi a vásárlás lehetőségét. Ha pont olyan időbeosztással dolgozunk, ami nem kedvez a többi embernek, akkor folyamatosan zárt boltokat fogunk találni. Ilyenkor az egyetlen megoldás az internetes rendelés marad.

7. Olcsó

A saját honlap olcsó! Jó, ez attól is függ, hogy kivel dolgozunk, és hogy milyen elvárásaink vannak, azonban a vállalkozók ismerik a rengeteg költséget, ami egy cég fenntartásához szükséges. Ilyenkor a honlap csak egy kis extra lesz, de ha ügyesen kezeljük, akkor visszahozza az árát.

8. Webáruház

A weboldal másik előnye, hogy könnyen készíthető belőle webáruház. Ha egyszer úgy döntünk, hogy saját termékeket akarunk árusítani, akkor nem kell semmilyen bérleti díjat kifizetni, hanem megtehetjük online. Ráadásul a termékek mellett szolgáltatásokat is árulhatunk, kurzusokat vagy más, kézzel nem megfogható dolgokat. Ezt a fizikai boltokban nem tehetnénk meg.

9. Jó SEO

A saját honlap és a jó keresőoptimalizálás azt jelenti, hogy könnyen a találati lista elejére kerülünk, ami még több látogatót és vásárlót fog hozni. Ehhez csak az kell, hogy minőségi weboldalt készítsünk, ami megfelel a Google követelményeinek.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.