Hogyan építsünk ki bizalmat a vásárlóinkban?

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs, https
A Google hivatalosan is előnyben részesíti a HTTPS-t
2014-08-30
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs, kisvállalkozók
Hogyan segíthetik egymást a kisvállalkozók?
2014-09-17
Összes

Hogyan építsünk ki bizalmat a vásárlóinkban?

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs, vásárlói bizalom

Örök igazság, hogy az üzleteknek szüksége van vásárlókra, azonban nem szabad elfelejteni azt sem, hogy bizonyos vásárlók értékesebbek, mint a többiek. Ők a visszatérő vásárlók. A felmérése szerint 6-7-szer többe kerül egy új vásárló megnyerése, mint egy régié. A legköltséghatékonyabb megoldás a visszatérő látogatók megnyerésére a bizalom felépítése.

A megfelelő vásárlói bizalomhoz két nagyon fontos dolgot kell betartanunk – őszinteség és megbízhatóság.

1. Őszinteség

Az őszinteség minden kapcsolat alapja, és ez alól az ügyfélkapcsolatok sem kivételek. Ha egy vásárló fizet Önnek valamilyen termékért vagy szolgáltatásért, akkor fontos, hogy tudja, hogy az megfelel az elvárásainak.

Mindig legyen őszinte a termék vagy szolgáltatás minőségével kapcsolatban. Ha olcsó dolgokat drágán adunk el, akkor elképzelhető, hogy gyorsan nagy profitra teszünk szert, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy hosszú távon nem fenntartható ez az üzleti modell, mivel elveszítjük a visszatérő vásárlóinkat.

Ha arra szeretné ösztönözni az Ügyfeleit, hogy a jövőben is Öntől vásároljanak, akkor kerülje a hasonló értékesítési taktikákat. Lehet, hogy csábító a gyanútlan vásárlókat lehúzni, azonban ők biztosan nem fognak többet nálunk vásárolni.

2. Megbízhatóság

A megbízhatóság fémjelzi az igazán sikeres üzleteket. Annak érdekében, hogy több visszatérő vásárlója legyen, minden alkalommal kiváló minőségű terméket vagy szolgáltatást kell biztosítania. Akár egyetlen negatív tapasztalat is megrendítheti a vásárlónk belénk vetett bizalmát.

Elengedhetetlen a következetesség. Soha ne ígérjen olyat, amit nem tud teljesíteni. Következetesen tartsa be az ígéreteit.

Problémakezelés

Egy ideális világban az üzleteknek nem kellene a problémakezeléssel foglalkozniuk, mivel folyamatosan kiváló minőségű terméket/szolgáltatást nyújtanának minden vásárlójuknak. Azonban sajnos még a legjobb helyeken is előfordulnak problémák, függetlenül attól, hogy milyen lépéseket tettünk azért, hogy kiküszöböljük őket.

Az, hogy hogyan kezeljük ezeket a problémákat, nagyban befolyásolja a vásárlóink elégedettségét, bizalmát. Fontos, hogy már jó előre kitaláljunk egy olyan tervet a problémakezelésre, amely megfelelő lesz a vásárlóink számára:

  • A hiba elfogadása az első lépés. Soha ne próbáljuk a vásárlót hibáztatni, még akkor se, ha úgy érezzük, hogy tényleg ő hibázott.
  • Amint elfogadtuk, hogy a hiba a mi felelősségünk, azonnal kérjünk bocsánatot minden kellemetlenségéért.
  • Néha a bocsánatkérés nem elegendő, hogy kiengeszteljük a dühös vásárlót. Ilyen esetben próbáljuk meg kiengesztelni valamilyen felajánlással.

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs, vásárlói bizalom

Az X Faktor

Itt most nem a népszerű műsorra kell gondolni, hanem arra a kis pluszra, amelyet mi magunk adhatunk hozzá az üzletünkhöz. Ilyen például az, ha emlékszünk a bolti vásárlóink nevére, rendeléseikre, de akár az is, hogy amennyiben tudunk néhány személyes adatot a vásárlóinkról, akkor a különleges alkalmakra meglepjük őket például kuponokkal vagy apróbb ajándékokkal.

Ön hogyan építi fel a vásárlói bizalmát?

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.