Hogyan adjunk el valamit olyan felhasználóknak, akik szörfölnek a neten?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Miről és hogyan írjunk blogot a weboldalra?
2021-10-30
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hiába hirdetsz, az énmárka még a Google-nél is fontosabb
2021-11-25
Összes

Hogyan adjunk el valamit olyan felhasználóknak, akik szörfölnek a neten?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A televízióban és az internetben az a legjobb, hogy ingyen van. Az emberek kedvük szerint kapcsolgatnak egyik helyről a másikra, és ugyanígy lépnek egyik honlapról a másikra is. Ebben a nagy emberforgatagban hogyan lehet őket maradásra bírni?

Meg kell harcolni a figyelemért

Az emberek csak olyan dologra fognak figyelni, mai érdekli őket. Ha megnézzük a legforgalmasabb weboldalakat, és azokat a cégeket, akik az egész világon hatalmas eladással bírnak, akkor kézzel fogható termékeket találunk. Jó, lehet, hogy te nem vágysz Apple-szerű hírnévre, de ezek a keresési eredmények több tanulsággal is bírnak.

1. Csak olyan dolgot lehet eladni, ami érdekli az embereket.

Igen, lehetsz te a legjobb kovács, ha ma már senkinek nincs szüksége kovácsra. Lehetsz te a legjobb cipőjavító, ha az emberek inkább megveszik az új lábbeliket. Sokkal jobban jársz, ha olyan vállalkozásba kezdesz bele, ami érdekelheti az embereket.

2. Csak akkor lehet eladni, ha megismered a konkurenciát.

Ma minden bizonnyal kimondhatjuk, hogy nem létezik olyan termék vagy szolgáltatás, amit ne találtak volna ki. Ha pedig eszedbe jutott egy, akkor bizonyára nem néztél utána, de ígérem, hogy a világ egyik pontján már létezni fog. Innentől kezdve teljesen logikusnak tűnik, hogy meg kell ismerned a többieket. Ezt nevezhetjük egy tanulási folyamatnak is, mivel tippeket szerezhetsz, vagy megnézheted, hogy mi az, amit te nem fogsz csinálni.

3. Csak akkor fogsz eladni, ha megtalálnak.

Tegyük fel, hogy kitaláltad a legjobb tanulási módszert, amivel megkönnyítheted az emberek életét. Igen ám, de senki sem fog elmenni hozzád, ha nem tudják, hogy hol keressenek. Lehet, hogy nyitsz egy kis üzletet a külváros egyik rejtett utcájában, azonban még a szomszédok se fogják tudni, hogy mivel foglalkozol. Az interneten hasonló gondokkal kell megküzdeni, mivel a láthatóság egyre nehezebb. Kelleni fog egy jó weboldal, rendszeresen frissülő posztok, modern és mobilbarát megjelenés, majd jól időzített kampányok. Nehéznek hangzik? Nem fogok hazudni, nehéz, azonban tényleg megéri.

Hass az érzelmekre

Ha az első három pontot szépen betartod, de még így sem érkeznek vásárlók, akkor az érzelmekkel lesz a gond. Az emberek legnagyobb része érzelmi alapon vásárol. Megvesz valamit, majd amikor hazaér, akkor megbánja a döntést, mivel mindene megvan. A lényeg azonban, hogy megvette, érzelmi alapon döntött.

Neked is úgy kell beállítani a termékedet vagy a szolgáltatásodat, hogy az ember AKARJA, SZÜKSÉGE legyen rá, és higgye el, hogy az élete múlik rajta. Legyen tőle jobb, szebb, okosabb, bármi, de adjon neki egy kis pluszt.

Az érzelmekre azonban csak úgy tudsz hatni, hogy leírod neki. Rakd elé újra meg újra, hogy ezzel a módszerrel tényleg könnyebb lesz az élete. Lássa újra meg újra, hogy a te termékeddel sokkal jobban fogja érezni magát. Mire végig görgeti a honlapodat, akarja annyira a terméket, hogy rá is kattint a hívogató CTA gombra.

Innentől kezdve csak arra figyelj, hogy megérje neki a vásárlás, hiszen a legjobb márkák szájról szájra terjednek a leggyorsabban.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.