Hiába hirdetsz, az énmárka még a Google-nél is fontosabb

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Hogyan adjunk el valamit olyan felhasználóknak, akik szörfölnek a neten?
2021-11-15
keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Google Ads vagy tartalommarketing – melyik a jobb?
2021-12-05
Összes

Hiába hirdetsz, az énmárka még a Google-nél is fontosabb

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Ha ma valaki el akar adni egy terméket vagy egy szolgáltatást, akkor a legegyszerűbb megoldás a hirdetés feladása. Ez azonban rövidtávú megoldáshoz vezet, és sokszor a pénz ellenére sem éri el a célját. Mi a hiba? Hogyan legyünk a Google kedvencei ma?

Az énmárka kiépítése hosszú távú feladat

Az internetes eladás csak akkor fog menni, ha van mögötte egy arc, akiben a felhasználó megbízhat. Kell egy profin kidolgozott terv, ami segít neked, hogy különbözz a konkurenciától, ugyanakkor kapcsolódni tudjanak veled. Ma a hirdetések helyett sokkal nagyobb hangsúlyt kap az énmárka kiépítése, ami hosszú távú feladat, úgyhogy jobb minél hamarabb elkezdeni.

Az énmárka első lépései, hogy megvizsgáld a célközönségedet. Milyen korosztályról van szó? Férfiak vagy inkább nők? Mitől leszel hiteles nekik? Mi fog megkülönböztetni a többiektől? Mi az, ami egyedivé tesz, és a konkurencia nem tudja felajánlani? Hogyan hirdess anélkül, hogy túl nyomulóssá válnál? Milyen csatornákon akarsz kommunikálni?

Az énmárka csak akkor működik, ha teljes mértékben önazonos. Ha tettetned kell önmagadat, akkor el fogsz fáradni, a többiek pedig hamar rá fognak jönni, hogy hazudtál nekik.

Ha nem tudsz mindenhol ott lenni, akkor priorizálj

Ma rengeteg felület létezik az interneten, ahol elérjük a felhasználókat. A weboldal mellett ott vannak a blogok, webshopok, e-mailek és a közösségi média. A közösségi médián belül egyre több extra felület létezik, ahol az egyik képekkel, a másik bejegyzésekkel, a harmadik pedig videókkal működik. Egy szolgáltatáshoz nem illik az összes felület. Vegyük például a marketinget. Te azért olvasod ezt a cikket, mert jobb SEO-t akarsz elérni. Bizonyára nem vagy húszéves, éppen ezért nem a TikTokon írok. Ha a legújabb videojátékot akarnám eladni, akkor olyan helyen írnék, ahol a játékosok kommunikálnak egymással.

Persze, ahhoz, hogy megtaláld a te felületeidet, megint visszatérünk az előző pontra, miszerint ismerned kell a célközönségedet.

tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs

A leghosszabb lépés a megvalósítás

Az énmárka építés kicsit a tartalommarketinghez hasonlít, csak most kulcsszavak helyett önmagunkat elemezzük. Meg kell találni azt a fajta kommunikációt, ami működik, ugyanakkor nem ugyanolyan, mint a többieké. Ha például blogcikkeket írsz, akkor nem szabad csak egy linket odadobni a Facebook oldaladra. Sokkal jobban működik, ha felteszel egy kérdést, ha a felhasználó érzi, hogy hasznára van a cikked elolvasása.

A kommunikációnak önazonosnak kell lennie, ugyanakkor nem szabad telesírnod a netet azzal, hogy alig van kattintás. Ma több millió ember nézegeti a közösségi média felületeket, rengeteg poszt létezik cégektől, magánemberektől és hirdetésektől. A figyelemért szó szerint versenyezni kell, ami csak akkor működik, ha erős énmárkát építettél ki. Még a Google sem fog tudni megmenteni, ha a felhasználó nem tud azonosulni veled és a termékeiddel vagy szolgáltatásaiddal. Innentől kezdve csak pár médiamegjelenést kell elérned, és már várhatod is az eladásokat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.