Google Ads vagy tartalommarketing – melyik a jobb?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hiába hirdetsz, az énmárka még a Google-nél is fontosabb
2021-11-25
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
A Google már a backlinket is elemzi! Erre figyelj, ha jó elérésekre vágysz
2021-12-20
Összes

Google Ads vagy tartalommarketing – melyik a jobb?

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

Ma az online megjelenés alapja, hogy valahogy el kell érni a felhasználókat. Ezt általában kétféle módszerrel tudjuk meglépni, fizetett hirdetések vagy organikus elérések által.

Mi az a Google Ads?

A Google Ads (régi nevén Google Adwords) a Google saját reklámrendszere, ami a saját honlapodra mutató hirdetések elhelyezéséről gondoskodik. Az előnye, hogy nem kell optimalizálni, mivel pénzbe kerül, tehát az optimalizálás helyett fizetünk a jó elhelyezésért cserébe. A webhely azonnal az első találatok közé kerül, bár mindig oda lesz írva, hogy ez bizony egy hirdetés.

Az Ads hirdetés nem szünteti meg a rivalizálást, de most nem a többi céggel, hanem a többi hirdetéssel kell megküzdened. A Google helyetted nézi, hogy mennyire releváns a hirdetésed, és azoknál mutatja, akiket tényleg érdekelhet a tartalmad, neked pedig csak a kattintások után kell fizetned.

Mi az a tartalommarketing?

A tartalommarketing vagy organikus elérések nem kerülnek pénzbe, viszont mondhatnánk azt, hogy az időddel fizetsz értük. El kell döntened, hogy miről szól a weboldalad, milyen szolgáltatásokat vagy termékeket akarsz eladni, majd arról kell tartalmat gyártanod.

Ez a tartalom létre jöhet cikkek, bejegyzések és videók formájában is, felkerülhetnek a weboldaladra és a közösségi oldalakra. Egy idő után úgy tudod növelni az eléréseket, ha másokkal együtt dolgozol, lehet vendég cikkeket írni, esetleg fizetni a jó megjelenésért.

Melyik a jobb?

A Google hirdetések sokáig nagyon jó eredményeket hoztak, ma azonban az emberek sokkal tudatosabban vásárolnak. Vannak olyan felhasználók, akik utálják a hirdetés vagy reklám szót, és ha meglátják a keresőben, akkor rá sem kattintanak.

Másik probléma, hogy a Google hirdetés nem jelenti azt, hogy tényleg eladunk. Attól, hogy valaki rákattint a bejegyzésre, még nem fog eljutni a vásárlás gombig, lehet, hogy azonnal visszalép. Egy rossz vagy kevésbé vonzó landing page visszafordítja a vásárlót, úgyhogy hiába költünk hirdetésekre, nem fogunk vele jó eredményeket elérni.

Az organikus elérés azt jelenti, hogy vagyunk annyira jók, hogy a felhasználók ránk találjanak. A minőségi tartalom miatt a Google jobb besorolást ad, amit az emberek hamarabb elérnek. A Google azt is nézni, hogy milyen a honlapunk, tehát, ha előre kerülünk, akkor megfelelünk a keresőmotorok minőségi szűrőjének, tehát az internetezők is tovább maradnak.

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

Rövid vagy hosszú távú eredmények?

A Google Ads rövid távú megoldást nyújt, és nagyszerűen alkalmazható a kampányokhoz. A tartalommarketing hosszú távú eredményeket hoz, de az elején úgy érzheted, hogy nem csinálsz semmit.

Innentől kezdve azt kell eldöntened, hogy melyik érdekel. Sokan azt választják, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a tartalomra, megállás nélkül fejlődnek, majd bizonyos időközönként kampányokat indítanak el. Ilyen lehet a karácsony közeledte, ahol az emberek jobban a zsebükbe mernek nyúlni, bár ehhez az kell, hogy időben elkezd a stratégia felépítését. De ne feledd, a Google még mindig a minőséget szereti jobban!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.