weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
Design trendek 2019-ben I. rész
2019-09-05
weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
Ami egy weboldalnál régen bevált, ma már ósdinak számít!
2019-10-06
Összes

Design trendek 2019-ben II. rész

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A weboldalak funkcióinak megfelelő kialakításán túl a kinézet fontosságáról már sok szó esett.

Érdemes időt, energiát, pénzt szánni, hogy növeljék weboldalaik látogatottságát, hírnevét, sikerét és az ezekből adódó további pozitív következmények mértékét. A 2019-es design trendek folytatásaként a további újdonságok bemutatása a cél.

A 2019-es trendek, avagy keretek, szabályok nélkül II. rész

A keretek nélküli, akár a szabályokat felrúgó (mint a gravitáció nélkül lebegő- úszó elemek), pimaszul szemtelenül kilógó képeken és az aszimmetrikus elrendeződésen túl a nyitott kompozíciók is segítenek átélni a végtelen szabadság, korlátlan fantázia érzetét.

Ezek a kompozíciók betekintést, belépést engednek a formákba, kinyitják a teret, erősítik a kíváncsiságot. Minimalista ábrázolásmóddal variálva tovább növelik a feszültséget és mozgatják a fantáziát, elősegítik a hatékony információ felvételt.

Előtérben kerül az alternatív művészet is: foltokat, pöttyöket, karcolásokat, befejezetlen alakzatokat hagyva a kinézeten, ami művészi hatást adhat kinézetüknek. Ezt variálva a metál kinézettel, úszó-lebegő elemekkel, kijelzőn kívülre nyúló alakzatokkal szintén erősíti a szabadság, nyitottság, akár a végtelenség érzetét és mozgósítja a fantáziát. Szétfolyó anyag, alakzatok, formák használata még nagyobb szabadságot nyújt, legalábbis ami a tipográfiát illeti.

Könnyebbséget, lazaságot ad a kinézetnek. De tervezhetnek kontúrozott és „Maxi” tipográfiát is. 2019-ben felkapott lehetőségek ezek.

A 3 dimenziós tárgyak izommetrikus ábrázolásmóddal megjelennek 2 dimenziós felületen, mélységeiben megrajzolva. Ezekkel jól átlátható, megfelelő információt adó képek kerülhetnek ki a weblapokra akár infóablakokként, panelként.

A színes átmenetekkel, élénk, vidám színekkel eddig és ezután is tudnak hódítani a weblapok. Ezekkel akár futurisztikussá varázsolhatják a kinézetet. A metál felületű alakzatok, 3 dimenziós tárgyak magasabb szintre emelik az összképet, az aranyozott felület a luxus érzetét kelti. A részletgazdagság megfigyelése hosszabb weboldalon lévő látogatást eredményez.

A retro stílusok használata egyre jobban előtérbe kerül, weboldalak kinézetében is. Szövegdobozok használata háttérrel együtt, megfelelő színek alkalmazásával felkelti minden korosztály figyelmét. A valósághű elemeket összekötve teljesen sík vizuális komponensekkel izgalmas hatást fejtenek ki, szokatlan párosításukkal elnyerhetik a látogatók tetszését.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Izgalmas lehetőséget vet fel az ellentétek használata

A trendeket végigolvassa is látható, hogy a keretek nélküli, lebegő-úszó, nyitott, élénk színű, elfolyó megoldások ütköznek a velük ellentétes, a precízen megszerkesztett 3 dimenziós, akár zárt, „testes” tárgyakkal, metál felületekkel.

A foltok, pöttyök, karcolások, befejezetlen alakzatok művészi érzést kiváltó hatása szintén ellentétes a befejezett tárgyakkal, alakzatokkal, vagy valósághű képek precíz kinézetével. Ezen ellentétek és variálásuk weblapjuk különböző weboldalain is megjelenhetnek, ami különleges feszültséget generálhat a látogatóban.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.