Ami egy weboldalnál régen bevált, ma már ósdinak számít!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Design trendek 2019-ben II. rész
2019-09-15
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Szükségünk van-e profi weboldal készítőre?
2019-10-20
Összes

Ami egy weboldalnál régen bevált, ma már ósdinak számít!

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

Közeledve 2020-hoz, ideje észbe kapni és elfelejteni a régi weboldal stílusokat. Ma már ugyanis egészen más weboldalakra van szükség, mint néhány éve vagy évtizede volt.

Még a 2000-es évek elején is hódítottak azok a gusztustalan weboldalak, amelyek ugráló gifekkel, háttérzenével, szem irritáló rikító háttérszínnel és olvashatatlan betűtípussal várták a látogatókat. Ezen oldalaknak közös jellemzőjük volt, hogy általában egyetlen egy monitor felbontásra voltak optimalizálva, amit ráadásul sok esetben csak egyetlen egy böngésző alatt teszteltek.

„A honlap megtekintéséhez használjon Internet Explorer 6.0 böngészőt, 1024 x 768 felbontásban” – üdvözölt bennünket a korhű weblap, amin ma már csak nevetünk. Hiszen miért a látogató alkalmazkodjon a megtekinteni kívánt laphoz és miért nem fordítva?

Szerencsére a laptopok, a táblagépek és az okostelefonok elterjedésével beköszöntött a reszponzív dizájn kora, így ma már minden eszközön ugyanolyan élvezettel nézhetjük meg a letisztult, gyorsan betöltődő, könnyen átlátható és használható weboldalakat.

2019-es weblap igények

Alapvető elvárás az eszközökön a gyors betöltődés, ezért minden platformon szükségessé vált az optimalizált, gyors elérésű weboldal.

A dizájnos elemek kedveltek, de lassító hatásúak, ezért törekedni kell tehát az egyszerűbb és igényes megjelenésre. Ráadásul a Google kereső is előnyben részesíti a gyorsabban betöltődő weboldalakat. Az elsődleges platform 2019-ben már egyértelműen a mobil.

Ma már az internetezéskor a mobilt gyakrabban használják az emberek, mint az asztali számítógépeket. Koncentrálni kell a mobilos megjelenés támogatására. A keresőóriás a webhelyek mobilos verziója alapján készíti a találati listát kereséskor. A beágyazott videók a weboldalak megjelenésében lassító hatásúak, azonban rövidebb idő alatt több információt képesek átadni, mint szöveges vagy képes változatai, ezért egyre kedveltebb ez a napról napra egyre jobban optimalizált technika is.

Bízzuk profikra a weboldalkészítést!

A különböző technológiai megoldások fejlődésével, valamint a felhasználói igények korhoz kötött elvárásai alapján egyre nagyobb teret kapnak a webdizájnerek egy-egy weboldal tervezésekor és megvalósításakor.

Az egyedi, könnyen áttekinthető és letisztult felületű weboldalakat jobban díjazzák a látogatók is. Az oldal használatának gördülékenyebbé tételében nagy jelentőséget kaptak a chatbotok is. A weboldalak jobb alsó sarkában megjelenő szövegablakok ezért egyre elterjedtebbé váltak.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Még korábban a színes, villogó, változatos tartalommal teletűzdelt portálokat szerettük, ma már inkább a letisztult, minimalista dizájn hódít. A minden platformon gyorsan betöltődő, egyszerű vizuális élményekkel rendelkező, az egyszerű használhatóságot szem előtt tartó „flat” design népszerűsége nem ismer határokat és töretlen most már több éve.

A hobbi és sablon oldalak ideje tehát lejárt! Érdemes megbízható, tapasztalattal, megfelelő referenciával rendelkező szakemberre bízni a weboldal készítést, amellyel nem csak a látogatóink, hanem az ügyfeleink létszámát is képesek lehetünk majd növelni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.