honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Marketing és pszichológia a honlap dizájn mögött
2019-08-25
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Design trendek 2019-ben II. rész
2019-09-15
Összes

Design trendek 2019-ben I. rész

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

A virtuális megjelenések fontosságáról már mindenki hallott, ugyanis a design az első, amivel a felhasználó találkozik, tehát ez alapján ítél elsőnek.

A kezdő vállalkozásoknak vagy egyéb tevékenységeknek a különböző tömegeket megmozgató (kattintgatásra serkentő) közösségi oldalakon túl, szükségszerű és nagyon hasznos weblapot készíteniük, fenntartaniuk és természetesen folyamatosan fejleszteniük, újítaniuk. Természetesen a legújabb trendeknek megfelelően.

A weboldalak meglétén túl fontos hangsúlyozni azok kinézetét, hiszen a weboldalaikra látogató felhasználók optimális esetben több időt töltenek és visszajárnak egy ízlésesen, stílusosan, szemet nem bántó módon kialakított weblapra.

Érdemes tehát törekedniük a weblap hasznos funkcióinak, megfelelő tartalmi elemeinek kialakításán túl a megfelelő kinézet megtervezésére, létrehozására. Előfordulhat, hogy a konkurens weblapok némelyike olyan újítást visz véghez a kinézetben, ami a modern kor folyamatosan újdonságot kereső emberét vonzza. Így célszerű követni a virtuális világ grafikai területén végbemenő változásait is.

A legegyszerűbb és leghasznosabb egy ebben jártas, megbízható honlapkészítéssel foglalkozó szakembert megbízni, hiszen több program használatához is érteni kell. A trendek követéséhez ugyanis nem csak szakmai tudás szükséges, de nyelvek ismerete is, hiszen sok innováció külföldi honlapokon jelenik meg elsőnek. Íme, a 2019-ben várható vagy már a köztudatba bekerült trendeket.

A 2019-es trendek, avagy keretek, szabályok nélkül

Minden évnek megvoltak a design sajátosságai, legyen az letisztultság vagy szabályszerűség követése. Ez az év azonban a keretekből való kiszakadásról, a tükröződő felületekről, élénk színekről, a szabadság érzetéről és természetesen a lázadó stílusról is szól.

Kedvelt elemmé a metál kerül elő. Ezzel párhuzamosan az ellentétek is előbukkannak, valószínűleg ezzel is növelve az izgalmi feszültséget és megerősítve a sokszor emlegetett „ellentétek vonzzák egymást”- mondást.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az utóbbi időkben a dizájnban tapasztalható szabályosság megszűnni látszik. A képernyőn teljes egészben látható képeket felváltja a képernyő szélére pimaszul kilógó képek garmadája, amelyek megpiszkálják a fantáziájukat: vajon miképp folytatódik/fejeződik be a kép? Rögtön működésbe lép a képzelőerő: mindenki maga képzelheti el a másodperc törtrésze alatt a kilógó részeket.

Egyúttal szabadságot is ad, mérsékli a kötöttség érzetét. Nem csak a határok szűnnek meg, hanem a gravitáció is: a különböző elemek (pöttyök, gömbök, tárgyak, vonalak, stb.) lebegnek és úsznak a képernyőn, szintén a gondtalan élet és a merész szabadság érzetét adva.

A merevség megszűnni látszik, hiszen az összefonódó elemek szabad teret kapnak. A kilógó képek, lebegő- úszó elemek hatását erősíti az aszimmetrikus elrendezés is, ami végképp felrúgja a szabályosság elvét.

Ez szintén a merészséget, lázadást, egyfajta könnyebbséget is ad a kinézetnek. Szokatlan helyeken megjelenő tartalmak, illetve elemek növelik az izgalmat és érdeklődést váltanak ki a felhasználókból.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.