keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés
Miért legyen mobilbarát a weboldal?
2020-06-23
keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Kell a weboldalhoz SEO tudás?
2020-07-15
Összes

A weboldal és a közösségi média ereje

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Azt szokták mondani, hogy aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik. Ez általában a cégekről is elmondható.

Akire az emberek nem tudnak ránézni, nem tudják megtekinteni a fényképeket, vagy más látogatóknak a véleményét, azt inkább messziről elkerülik.

Sokan összekeverik a Facebook és a weboldal lehetőségeit, pedig ma már beszélhetünk ezeknek az összekapcsolásáról is. Marketing szempontból ez elengedhetetlen lépés, ami még több potenciális vevőt fog majd hozni, ráadásul legyőzhetjük vele a konkurenciát is.

Ha el akarunk adni valamit, legyen az egy kézzelfogható termék, vagy egy élmény, akkor szükségünk van a mindig jól olvasható és gyors weboldalra. Az embereknek nincs sok idejük, így nem szeretik a lassan betöltő cikkeket, inkább kilépnek, és egy másikra kattintanak rá.

Ha valamiért a weboldalunk hibát ad, akkor a Google még meg is büntethet és még kevésbé fogja ajánlani az olvasóknak a mi tartalmainkat. Azonban, ha látja, hogy forgalom van a weboldalunkon, akkor nagy eséllyel fogunk felfelé haladni a találati listán.

Minél többen, annál jobb

Magyarországon elterjedtebb a Facebook használata más közösségi média felületekkel szemben. Amennyiben tudjuk kezelni, mindenképpen hozzunk létre a terméknek vagy a szolgáltatásnak egy saját oldalt, ahol rendszeresen posztolunk és megosztjuk a cikkeink tartalmát.

Vannak olyan cégek, akik kampányokra is használják, hogy még több emberhez eljussanak. Azonban miközben mindenki igyekszik feltüntetni a weboldal elérhetőségét a Facebook profiljukon, addig ennek fordítottjáról sokan elfeledkeznek, pedig ugyanolyan fontossággal bír.

Internetes vásárlásnál és rendelésnél megeshet, hogy az emberek bizalmatlanok és szeretnének utánajárni egy-egy weboldal hitelességének. Ennek egyik módja a Facebook használata. Hogyha az adott oldal évek óta szerepel a közéletben, és rendszeresen frissítve van, akkor azonnal bátrabban fognak róla vásárolni.

Azonban figyeljünk, mert ez visszafelé is elsülhet. Ha az elején gondosan elkészítjük a Facebookos oldalunkat és rendszeresen használjuk, majd hirtelen abbahagyjuk, akkor rossz fényt fog vetni a cégre és a bizalmatlanság újra előjöhet.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ne bízzuk a véletlenre

A weboldalakon komoly cikkek, témák szoktak feltüntetve lenni, és az eladásra szánt termékek. Ezekhez rövid leírásokat tudunk csatolni, azonban hiányozhatnak a személyes tapasztalatok és a kedvesebb jellegű bejegyzések.

Hogyha a weboldalunk egyik oldal sávjában, vagy előugró ablakként megjelenik a Facebook, nagy esély van rá, hogy a vásárló rákattintson. Az alap linkek mellett érdekességeket és plusz információkat is szerezhet, így lehet, hogy hamarabb a vásárlás mellett dönt.

Ne bízzuk a véletlenre, hanem használjunk ki minden internet adta lehetőséget, a közösségi oldalakat képes, szöveges és videós formában is. Bátran posztoljunk, vagy bízzunk meg ezzel szakembert.

A megfelelő kulcsszavak elhelyezése a weboldalon segíthet, a Facebookon azonban a felhasználóbarát élmény fogja előrébb juttatni a termékeinket, és láthatóvá tenni. Használjuk a kettőt együtt, hogy még nagyobb eséllyel találjuk meg a mi olvasó és vevő körünket.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.