esküvői honlapkészítés, esküvői weblapkészítés, esküvői honlap, esküvői weblap, weblapkészítés
Mire jó egy esküvői honlap?
2019-07-15
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Hódítanak, a minimál webdizájnok és az egyoldalas weboldalak
2019-08-05
Összes

A legfurcsább webáruházak a világon

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Az internet tele van különösebbnél különösebb weboldalakkal, blogokkal és persze webshopokkal is. Ma már szinte mindent megvásárolhatunk az interneten és az online kereskedelem már Magyarországon is virágzik évek óta.

Csak a tavalyi évben közel 40 millió rendelést adtak le a hazai webáruházakban a vásárlók, ezzel még tovább növelve az utóbbi években feltörekvő tendenciát. Bár csupán minimális értékben, de a vásárlói kosarak értéke is évről évre növekszik. A legutóbbi adatok alapján, a hazai online értékesítés teljes árbevétele elérte a 425 milliárd forintot Magyarországon.

Az utolsó előtti, 2017-es adatokhoz képest, ez közel 20%-os növekedést mutat. Érdekesség azonban, hogy még mindig 5% alatt van az online értékesítés a hazai összes kiskereskedelmi forgalmat tekintve.

Az internetes vásárlók száma 2018-ban meghaladta a 3,2 millió főt. A legnépszerűbb két webáruház: az Extreme Digital és az eMag azonban hamarosan összeolvad, így egy újabb hely üresedhet meg az élmezőnyben, amelyre jelenleg a Media Markt, a Tesco és a 220Volt pályázik.

Ezeket a termékeket vásárolják a magyarok az interneten

A legnépszerűbb kategóriák között megtaláljuk a számítástechnikai, a szórakoztató elektronikai, a ruházati és lakberendezési termékeket is a játékok és ajándékok mellett.

Azonban nem csak mobiltelefonokat, TV-ket vagy éppen laptopokat vásárolunk a webáruházakban. Egyre inkább hódít teret az online étel házhoz szállítás. Ez pedig nem csak a készételekre, hanem a hipermarketek hűtött, fagyasztott és zöldség termékeire is vonatkozik. A heti nagy bevásárlást ugyanis a Tesco és az Auchan is igyekszik kiszervezni az internetre saját webáruházában.

Az eddig is abszolút győztes Extreme Digital és az őt szorosan követő eMag összeolvadásával pedig egy olyan óriási cég fogja a 2019-es toplistákat vezetni, amelyet csak óriási szakadékot követően fognak a magyar webáruházak követni.

A nagyoktól a kicsiknek is érdemes tanulni, így ha valaki saját webáruház indításán vagy saját webshop készítésén töri a fejét, érdemes egy piackutatással kezdenie bele a vállalkozásba.

Meglepő dolgokat is vásárolhatunk webáruházakból

Az internetnek mindig is voltak sötét oldalai, amelyekhez a többség soha nem is ér el. Ezek a titkosított, rejtett csatornák a bűnözés és az illegalitás melegágyai. Nem csoda, ha ezeken a webhelyeken kábítószereket, fegyvereket, eltulajdonított tárgyakat vagy éppen új személyi okmányokat is tudunk vásárolni.

Azonban nem csak a tiltott dolgok iránt nagy a kereslet. Több külföldi webáruház kínál olyan különös szolgáltatást, amelyet elsőre talán nem is gondolnánk, hogy üzletképes. Pedig rengetegen vásárolnak használt alsóneműket, harisnyákat vagy éppen képeket lábfejekről.

Ezenkívül van olyan szolgáltatás ahol haragosainknak küldhetünk különböző állati ürüléket díszcsomagolásban. A legújabb mánia azonban egyértelműen a titkos csomagok, vagyis a zsákbamacskák, amelyek pár száz forinttól több millió forintig is terjednek és a vásárlónak fogalma sincs, hogy mit vesz meg a pénzéért. Jellemzően ezek használt, ócska vagy haszontalan termékek, amelyek a kiadott vételár töredékét sem érik el.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.