honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Használjunk infografikát a weboldalunkon!
2021-01-30
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Adathalászat figyelmeztetés
2021-02-19
Összes

A 6 legjobb ingyenes weboldalkészítő platform

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Fizetős weboldal elkészítése előtt, sokan szeretnék kipróbálni egy ingyenes verzióval. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy sokan csupán hobbiból szeretnének weboldalt indítani és nem szeretnének pénzt költeni rá, inkább az idejüket áldozzák fel.

Ehhez 2021-ben rengeteg nagyszerű platform áll a rendelkezésünkre, talán azt sem tudjuk, hogy melyikkel kezdjük először. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legjobbakat.

1. Wix

A Wix nagyszerű lehetőség, ha kreatív szabadságra vágyunk. Több, mint 500 sablon várja, hogy felfedezzük és használjuk, így minden bizonnyal az összes felhasználó megtalálja, amire vágyik.

Eleinte lehet, hogy nehéznek tűnik a kezelése, azonban egyszerű húzd és vidd módszerrel tudjuk kiválasztani az általunk használni kívánt elemeket. Egyetlen hátránya, hogy nem elérhető magyar nyelven.

2. Site123

A Site123 a kezdők számára a legjobb megoldás. Ha soha nem próbáltunk meg saját weboldalt vagy blogot létrehozni, akkor ez a mi helyünk. Sokan a Wix egyszerűbb változatának hívják, ráadásul magyar nyelvvel is rendelkezik. Külön plusz pont, hogy legalább 180 mobil reszponzív felület közül választhatunk, így a keresőben is nagyobb eséllyel fognak ránk találni.

3. SquareSpace

Ha nemcsak bejegyzések írására vágyunk, hanem létre akarjuk hozni a saját webshopunkat, akkor a SquareSpace a jó választás.

Nem elérhető magyar nyelven, azonban nagyon hasonlít a WordPress rendszeréhez. Kapunk blokk szerkesztőt, navigációs elrendezéseket és több elérhető dizájnt. Ennél a pontnál meg kell jegyezni, hogy nincsen ingyenes csomagja, de kapunk 14 nap próbaidőt. Azért került erre a listára fel, mert az ára még mindig sokkal olcsóbb, mint a többi platform.

4. WordPress

Ha ingyenes weboldalról beszélünk, akkor nem szabad megfeledkezni a WordPress.com oldalról sem. Amennyiben az a célunk, hogy később fizetős weboldalunk legyen, akkor ez a tökéletes alap, hiszen pár kattintással lehet utána csomagot váltani.

A WordPress előnye, hogy magyar kezelőfelülete is van, és az ingyenes csomagban is rengeteg hasznos plugint tudunk letölteni. Könnyen használhatják a teljesen kezdők és a profik is.

5. Webnode

A Webnode magyarul is elérhető, éppen ezért itthon sokan használják. Lényegében megfelel az egyszerű honlap elkészítéséhez, de ha összehasonlítjuk a Wix-szel, akkor bizony erősen alul marad. Könnyen megesik, hogy a szerkesztő része nehézkesnek tűnik, hamar fárasztóvá válik.

6. Blogger

Ha valaki csak és kizárólag cikkeket akar megcsinálni, akkor a Blogger lehet jó választás. A platform nyílt forráskódú, kapunk hozzá több sablont, és könnyedén tudunk beletenni külső extrákat. Általában azok szokták használni, akik be akarják mutatni a munkájukat, de komolyabb projektekhez nem tanácsos az alkalmazása. A Wix-szel szemben alul marad.

Amikor weboldalhoz keresünk platformot, akkor mindig figyeljünk arra, hogy a szerkesztő része átlátható és élvezhető legyen. A fontos elemek szerkeszthetősége hozzájárul, hogy még a kezdők is elkészíthessék a saját honlapukat.

Figyeljünk arra is, hogy kapjunk rendszeres szoftveres támogatást. Az sem utolsó pont, hogy a későbbiekben lehetőségünk legyen a saját domain vásárlására. Az, hogy végül melyik platformot választjuk, csak attól függ, hogy milyen céljaink vannak vele most és a jövőben.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.