honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Ezeket a vizuális hibákat kerüld el a weboldalon!
2020-10-25
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Haladjunk a korral, használjuk a videós platformokat!
2020-11-30
Összes

9 tanács a jól működő weboldalhoz

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés

Ha ezt a bejegyzést olvassuk, akkor biztosan találkoztunk már a weboldal tervezésével. Lehet, hogy a szakmánknak nincs köze a grafikai rajzokhoz, de ettől függetlenül elkerülhetjük azt a kellemetlen érzést, amikor egy üres fehér lap bámul ránk vissza.

Ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tudjunk nekiállni a tartalom gyártásának, olyan dolgokra is figyelnünk kell, mint a külalak, képek és a színek. Ehhez figyelhetjük a többi weboldalt, és ihletet meríthetünk az aktuális trendekből. Azonban nézzünk meg pár alap trükköt és kimondatlan szabályt, ami segít, hogy még több látogatót csaljunk az oldalunkra.

Az egyszerűség elve

Az első lehet az egyszerűség elve. Talán velünk is megesett, hogy hosszú órákon keresztül dolgoztunk valamin, díszítettük, formáztuk, aztán szinte senkit sem érdekelt. Máskor pedig gyorsan feldobtunk valamit, és az emberek azonnal elkezdték megosztani, vagy beszélni róla.

Ilyenkor csak fogjuk a fejünket, pedig a megoldás egyszerű. Ne bonyolítsuk túl a tartalmakat, úgyis az olvasó dönti el, hogy mi érdekelni.

Kommunikáció

Lehet bármilyen szép a honlapunk, ha nem tudunk kommunikálni az emberekkel. A társadalom olyan, ami szereti kimondani a véleményét, és szívesen veszekedik másokkal. Azonban, ha elérhetetlenek vagyunk, akkor könnyen megesik, hogy inkább másik oldalra vándorolnak.

Tartalom

Ha választanunk kell a külső és a tartalom között, akkor az utóbbit válasszuk. Lehet, hogy valami nagyon szép, és tényleg vonzó a szemnek, azonban, ha értéktelen, akkor senkinek sem fog kelleni. Inkább legyen egy egyszerűbb dizájn mögöttünk, de adjunk értéket az olvasónak.

Sebesség

Ha kattintás után a látogatónak hosszú másodpercekig kell várni, hogy végre betöltsön az oldal, akkor már rosszul indulunk. Az emberek nem várnak, nincs idejük, azonnal el akarják olvasni az adott bejegyzést. Figyeljünk oda a weboldalunk sebességére, és inkább ezen a téren ruházzunk be többet.

Figyelemfelkeltő szövegek

Az unalmas szöveg nem szöveg, hanem egy halom betű. Csak olyat tegyünk közzé, ami tényleg érdekelheti az olvasóinkat. A hosszú bejegyzések, érthetetlen kifejezések, több bekezdéses mondatok csak rontani fognak a helyzeten.

Harmonizáló színek

Az egyszerű dizájn mellett a színek használata is fontos. Ha szeretjük a fehér és fekete kinézetet, akkor nyugodtan dobjuk fel pirosas kiemeléssel. A jó árnyalatok megválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy megragadjuk az új látogató figyelmét.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Használjunk képeket

A szöveg mindig legyen szöveg, a kép pedig legyen kép. Ne keverjük a kettőt, mert csak zavarni fog. Különítsük el az ábrákat a bekezdésektől, hogy ezáltal dinamikus olvashatóságot adjanak, ne pedig hátráltassák a másikat.

Rendszeres blogolás

Ha folyamatosan új tartalommal akarjuk bővíteni a blog részt, akkor jó ötlet egy heti, esetleg egy havi téma bevezetése. Találjunk ki valamit, amiről szívesen beszélünk, és osszuk fel hetekre, hogy sose maradjunk új tartalom nélkül. A folyamatos frissülés és az érdekes téma is segíteni fog, hogy az olvasók újra és újra visszatérjenek.

Kitartás

Rengeteg tanácsot lehetne még mondani a kezdő és haladó tulajdonosoknak is. Talán az egyik legfontosabb a kitartás lehetne. Ne csüggedjünk el, hanem folyamatosan dolgozzunk a javításon és a tartalmon. Végül meg fogja hozni az eredményét.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.