Haladjunk a korral, használjuk a videós platformokat!

keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés
9 tanács a jól működő weboldalhoz
2020-11-10
szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2020-12-03
Összes

Haladjunk a korral, használjuk a videós platformokat!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

2020 az online forradalom éve is lehetne. Remélhetőleg hamarosan túlélünk egy világjárványt, ami sok embert arra kötelezett, hogy megtanuljon az interneten vásárolni, vagy éppen a telefonjával fizetni.

Még az idősek közül is rengetegen választották a netet, hogy valamennyire el tudják tölteni az unalmas órákat. Ezt a weboldal tulajdonosok is megtapasztaltál, mivel sokat nőttek az elérések is. Ez persze gondokat is okozott, rengeteg konkurencia éppen most döntött a saját honlap elkészítése mellett, így most még fontosabb az, hogy valamivel kitűnjünk a többiek közül.

Az olvasás lassan háttérbe szorul, egyre többen keresnek vizuális segítséget. Ha eddig még nem gondolkodtunk el a legújabb tartalomgyártáson, akkor most eljött az ideje.

Lehet, hogy már évek óta a neten vagyunk, és szuperül tesszük közzé az izgalmas cikkeket, viszont ennél többre lesz szükségünk. Eljött az ideje a videógyártásnak. Ma két applikáció közül tudunk választani, ha videókon törjük a fejünket, az egyik a TikTok, a másik pedig a Youtube.

Youtube

Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai, így ezeknek az ismeretében kell döntenünk, de akár mind a kettős is használhatjuk. A Youtube régóta a világ részét képezi, és rengeteg felhasználója van. Amikor valakinek kérdése adódik, akkor a keresőbe írja be azt, és a találati videók közül választja ki a neki megfelelőt.

Nemcsak a szórakozásra találták ki, hanem rengeteg cég készíti el a saját segítő videóit, amit arra is használni szoktak, hogy egy bizonyos terméket vagy céget reklámozzanak vele. Miért ne követnénk a példájukat? Lehet, hogy mi is valamilyen terméket szeretnénk eladni, úgyhogy a videók segítségével könnyen be tudjuk mutatni a működését.

Ha szolgáltatást árulunk, akkor arról is készíthetünk rövid bemutatókat, az sem fontos, hogy mi személyesen megjelenjünk. Egy kellemes felvétel sokkal többet mond, és lehet, hogy pont ez vezet valakit az oldalunkra.

Ahhoz, hogy minél több elérésünk legyen, ki kell használnunk a keresőmotorokat. Fontos, hogy jól tegyük fel a kérdéseket, és olyan témákat válasszunk, amik mindenkit érdekelhetnek. A videók alatt található leírásokba bármilyen linket el tudunk helyezni, így a nézőnek nem kell sokáig keresgélni, hanem egyetlen kattintással megtalál minket.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

TikTok

Mi a helyzet a TikTokkal? Ez az applikáció először a fiatalok körében kezdett elterjedni, de ma már egyre többen használják. Itt egyszerre kap fontosságot a szórakoztatás a tartalom is.

Ez a platform a rövidebb videók készítéséről szól, alig fél percünk van, hogy felhívjuk valakinek a figyelmét. Elsőre úgy tűnhet, hogy ezek a modern megoldások egyáltalán nem illenek a mi profilunkhoz, de egy kis találékonysággal csodát tudunk művelni.

A Youtube és TikTok is segíthet abban, hogy még több emberhez elérjünk. Minél több megtekintést kapunk, annál több feliratkozót is szerzünk. Ez ahhoz vezethet, hogy a felületek fizessenek a nálunk szereplő reklámokért, így plusz bevételre is szert tehetünk. Minél több helyen találnak meg minket, annál nagyobb esélyünk lesz fennmaradni az internet világában.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.