szövegírás, szövegírás Pécs, blogírás, blogírás Pécs, blogolás, blogolás Pécs
Új szolgáltatás: szövegírás
2016-03-21
e-mail aláírás beállítása gmailben, e-mail aláírás, honlapkészítés, weblap készítés
Hogyan adjunk hozzá aláírást Gmailben a céges címünkhöz?
2016-04-15
Összes

Megszűnnek a PageRank értékek

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

A keresőoptimalizálásban néhány évvel ezelőtt még nagyon nagy jelentősége volt a weboldalak PageRank értékének. A szakemberek ezt használták az egyik fő mérőszámnak, mivel ez volt az egyetlen olyan hivatalos adat, amely közvetlenül a Google-től származott, illetve a PageRank érték volt az, amelyet a laikusok nagy része is ismert. Hogy mi is ez, arról korábban már írtam, így aki nem tudná, annak javaslom, hogy olvassa el ezt a cikket, amely a PageRankról szól.

2013-ban már úgy tűnt egyszer, hogy eltörli ezt a rendszert a Google, ám váratlanul az év végén, decemberben jött egy PageRank frissítés, amelyről utólag kiderült, hogy nem szándékos volt, hanem csak egy másik folyamat eredményeként kellett újra publikusan is elérhetővé tenni ezeket az adatokat.

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Ez volt az utolsó hivatalos frissítés. Az azóta eltelt több mint 2 évben nem voltak az adatok frissítve, így egészen eddig az akkori adatok voltak láthatóak mindenki számára. Ez az állapot nem igazán volt szerencsés, mivel így az ügyeskedőknek is volt lehetősége arra, hogy a korábban jó PageRank értékkel rendelkező, de mára már értéktelenné vált weboldalakat adjanak el áron felül.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Úgy tűnik, hogy a Google most ezt fogja megszüntetni, ugyanis úgy döntöttek, hogy a nyilvánosan elérhető adatokat lenullázzák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy maga az algoritmus továbbra is része marad a rangsorolásnak, illetve lesz is PageRank értéke az oldalaknak, azonban ezen az adatok nem lesznek nyilvánosan elérhetőek az emberek számára. Minden weboldalra az N/A adat lesz majd csak elérhető.

Az értékek lenullázása még nem zajlott le teljesen. A PageRank Toolbar nevű bővítményből már törölte őket a Google, de néhány PageRank ellenőrző weboldalon még elérhetőek, de várhatóan a következő hetekben ez mindenhonnan el fog tűnni. A Google hivatalos közlése szerint is durván 2 hetet fog igénybe venni a folyamat.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.