szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2021-04-10
szövegírás, szövegírás Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs
Mit kell tudni a blogolásról?
2021-04-20
Összes

Keresőoptimalizálási tanácsok 2021-ben

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A saját honlapnál elengedhetetlen fontossága van a megfelelő SEO-nak. Miközben a legtöbben követik a külföldön is működő megoldásokat, addig gondolnunk kell a magyar mentalitás alapjaira.

A keresőoptimalizálás lényegében ugyanarról szól, mint az elmúlt években; mindenki jobb helyezésekre vágyik és nagyobb számú látogatóra. Az viszont változott, hogy ehhez finomra hangolt feladatokat kell teljesítenünk. Mik ezek?

A stratégia

Az első és legfontosabb, amit nem győzünk hangsúlyozni: A STRATÉGIA. Megfelelő stratégia nélkül nem lesznek eléréseink, stratégia nélkül nem tudunk keresőoptimalizálni, mivel mit vennénk hozzá alapul?

Ha a vetélytársaink már az első napoktól kezdve kemény stratégiával küzdenek, akkor gyorsan maguk mögött hagynak minket. Érdemes minél gyorsabban megismerkedni a SEO alapokkal, és elkezdeni alkalmazni őket.

A jó stratégia alapja, hogy pontosan meg tudjuk határozni a foglalkozásunkat, és azt a területet, ahol érvényesülni szeretnénk. Ellenkező esetben nem tudjuk, hogy kit akarunk megszólítani, és hogy ezt miként kell tennünk. A saját honlap sosem tartalmazhat oda nem illő témát, azonban teljes lefedettséget kell mutatni abban a kategóriában, amit képviselünk.

Sokan még ma is megfeledkeznek a kulcsszókutatásról, pedig ez megmutatja, hogy mire keresnek rá az emberek. Olyan megválaszolatlan kérdéseket fogunk találni, amik jó pár bejegyzésre lebiztosítják a weboldalunk tartalmát.

Ha tudjuk, hogy mire kíváncsi a látogató, akkor sokkal könnyebben ki tudjuk elégíteni az igényeit. Ha csak találomra gyártjuk a bejegyzéseket, akkor a keresőben sem fogunk megjelenni.

Brandépítés

A következő lépés a brandépítés. Ez azt jelenti, hogy amikor valaki belép a honlapunkra, akkor azonnal el tudja dönteni, hogy mivel foglalkozunk. Vannak olyan cégek, ahol több területet próbálnak lefedni, mintha mindenhez értetnének, de ezzel pont az ellenkezőjét szokták elérni.

Először a vevő bizonytalanodik el, hiszen senki sem szokott mindenhez érteni. A vevő után pedig a Google is nehezen dönti el, hogy mi szerint állítsa be a rangsorolást. Kimondhatjuk, hogy a honlapot szintén a stratégia alapján kell felépíteni, ahol a fő témánk kerül fókuszba. Ezáltal a Google a releváns kereséseknél minket fog előnyben részesíteni.

Ha 2021, akkor nem mehetünk el a felhasználóbarát kinézet mellett sem, amit még mindig hangsúlyozni kell. Ma ugyanúgy találni rosszul felépített oldalakat, amik olvashatatlanná válnak, így az emberek máshova mennek. Régen a tartalmat a keresőrobotok ízlése szerint hoztuk létre, de ez megváltozott. Ezek a robotok ma nemcsak a tartalmat elemzik, hanem azt, hogy a felhasználók hogyan érzik magukat a mi weboldalunkon.

Ha a látogató elégedett, akkor hosszabb időt tölt el rajta, kattint, olvas, esetleg megosztja. Ehhez nemcsak érdekes tartalom kell, hanem akadálymentes honlap is. Fontos figyelni a színekre, a betűk nagyságára, és a speciális eszközök bevetésére, amivel például látássérültek is tudják használni a honlapot. Ha emellett a minőségi tartalomra is nagy figyelmet fordítunk, akkor biztos eredményeket fogunk elérni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.