Hogyan csináljunk Facebookon nyereményjátékot?

szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2021-01-11
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Használjunk infografikát a weboldalunkon!
2021-01-30
Összes

Hogyan csináljunk Facebookon nyereményjátékot?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Amikor saját weboldalunk van, akkor előbb vagy utóbb a közösségi média vérkeringésében is meg kell jelennünk. Hiába vagyunk elérhetők a keresőben, ha az emberek máshol is szeretnének érdeklődni rólunk. Ráadásul a közösségi médiában van egy extra lehetőségünk az elérések növeléséhez, ez pedig a nyereményjátékok.

A Facebookról Magyarországon mindenki hallott. Ezen a felületen szó szerint az egész világ megtalálható, legalábbis nagy része. Ha olyan célközönségünk van, aki rendszeresen mozog itt, akkor nekünk is jelen kell lennünk rajta. És itt nem csak arról van szó, hogy néha posztolunk valamit. Be kell vonnunk a felhasználókat, hogy magukénak érezzék a termékeinket vagy a szolgáltatásainkat. Nézzük, hogyan!

Figyeljünk az algoritmusra

Ahogy a Google, úgy a Facebook is rendelkezik saját algoritmussal, ami nem igazán szereti az oldalakat. Úgy állítja be, mintha felhasználóbarát lenne, és csak azokat a bejegyzéseket mutatja meg, ami alatt több reakció is van. Minél több ember reagál, annál többen látják. Innentől kezdve egyszerűnek tűnik, hiszen már tudjuk, hogy a reakciókat kell elérnünk. De jogosan merül fel a kérdés, hogy miként.

Ha azt akarjuk, hogy hirtelen több emberhez is eljussunk, akkor érdemes kipróbálni a nyereményjátékok erejét. A jelenlegi Facebookos szabályok alapján ezt csak úgy tehetjük meg, ha nem tesszük kötelezővé a megosztást. Szerencsére így is sok ember meg fogja osztani a bejegyzésünket. De mit ajánljunk fel?

Mi legyen a nyeremény?

Fontos, hogy a nyereményjáték szorosan kapcsolódjon a profilunkhoz. Ha például online angolórákkal foglalkozunk, akkor ne próbáljunk meg virágot vagy táskát ajándékozni. Helyette felkínálhatunk egy ingyenes órát, esetleg egy áltatunk szerkesztett e-könyvet, vagy valamilyen más angol tanulási lehetőséget. Ezáltal csak olyanok fognak a poszt alatt jelentkezni, akiket érdekel az angol, nem pedig a virágok és a táskák.

Ezután meg kell szabnunk a feltételeket. Az oldalak általában azt kérik, hogy lájkolják az adott oldalt, és írjanak egy kommentet. Az alábbi kérdéseket tudjuk feltenni?

  • Miért akarod megnyerni?
  • Melyiket szeretnéd? (ha választani is lehet)
  • Jelölj be egy barátot! (itt érdemes a barátnak is adni valamit)

Azért van szükség a kérdésekre, mert a Facebook csak akkor fogja felkapni a nyereményjátékunkat, ha alatta vannak reakciók. Nem érdemes kötelezővé tenni a választ, mivel a felhasználók sokkal szívesebben válaszolnak egy bizonyos kérdésre, szeretik kifejteni a véleményüket.

A bejegyzésben adjuk meg, hogy pontosan meddig lehet játszani. Ezt köthetjük egy dátumhoz, esetleg az oldal lájkjainak az eléréséhez. Ne tűzzünk ki hatalmas célokat, mivel a bejegyzésünk könnyen elveszhet.

A sorsoláshoz használhatjuk a Facebook nyereményjáték sorsoló oldalát. Itt meg tudjuk adni, hogy mit vegyen figyelembe a sorsolásnál, lájkot, hozzászólást esetleg mindkettőt. Pár másodperc alatt kidobja a nyertes nevét, amit lefényképezhetünk, hogy megosszuk az oldallal. Érdemes több nyertes is sorsolni, mivel sokan nem követik az oldalunkat, és észre sem fogják venni, hogy nyertek.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.