weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords
Honlapkészítés szolgáltatások bemutatása
2013-07-24
weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords
Mennyi ideig tart egy domain regisztrálása?
2013-08-09
Összes

Fizetős vagy ingyenes tárhely?

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords

Ha eljutunk oda, hogy honlapot szeretnénk készíteni, akkor nem tudjuk megkerülni a tárhely kiválasztásának a kérdését sem. Mindig felmerül a kérdés az emberekben, hogy hová helyezzék el a honlapjukat: fizetős vagy ingyenes tárhelyre? Nézzük meg az előnyöket és a hátrányokat!

Mitől jó egy tárhely?

A laikusok nem igazán tudnak különbséget tenni a különböző tárhelyajánlatok között, csupán azt látják, hogy ami az egyik helyen 5 000 Ft-ba kerül évente, az a másikon 25 000 Ft, megint másik helyen pedig ingyenes.
A tárhelyek esetében a legfontosabb a magas rendelkezésre állás, a gyorsaság és a megbízhatóság. A keresők és a látogatók se szeretik, ha a honlapunk pont akkor nem elérhető, amikor szeretnék megtekinteni. Ha már energiát fektetünk abba, hogy minél több látogatót szerezzünk, akkor ne veszítsük el őket egy rossz tárhelyszolgáltatás miatt.

Fizetős vagy ingyenes tárhely?

Sokan próbálnak a tárhelyen spórolni, pedig éves szinten a 8-10 000 Ft nem olyan nagy költség azért cserébe, hogy ne kelljen azon aggódnunk, hogy leáll a weboldalunk.

Az ingyenes tárhelynek mindig vannak hátrányai. A legfőbb ilyen hátrány, hogy a szolgáltató bármikor dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem biztosítja számunkra a szolgáltatást. Másik hátránya lehet a reklámok megjelenítése. Sok ingyenes szolgáltató jelenít meg reklámokat a náluk tárolt honlapunkon. Továbbá az is előfordulhat, hogy számunkra viszont megtiltják, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a honlapunkon, így pedig eleshetünk egy olyan bevételi forrástól, amely adott esetben behozhatná számunkra egy fizetős tárhely éves díját is.

A fizetős tárhelyeknél ezeket a hátrányokat elfelejthetjük. További előny, hogy általában egy fizetős tárhelyen lehetőségünk van több, akár 4-5 domain nevet/honlapot is üzemeltetni, így ha ezt is figyelembe vesszük, máris olcsóbbnak mondható az éves díj. Azonban ez még nem jelenti azt, hogy bármelyik fizetős tárhely megfelelő lenne a számunkra. Nehéz ellenőrizni egy tárhely megbízhatóságát. Esetleg ha fel van tüntetve néhány referencia, akkor írhatunk nekik e-mailt és megkérhetjük őket, hogy jellemezzék az általuk igénybe vett szolgáltatást, de akár egy programot is kereshetünk erre az interneten.

Néhány jellemző, amit célszerű figyelembe venni a tárhely kiválasztása során:

Tárhely mérete
Tárhelyhez kapott e-mail fiókok száma, mérete
Hány domain nevet lehet tárolni rajta
Adatbázis használat
FTP szolgáltatás
Webes admin felület

Remélem, sikerült segíteni a megfelelő tárhely kiválasztásában. Összességében mindenképpen elmondható, hogy magánszemélyek esetében ha csak egy hobbi honlapról van szó, akkor jó megoldás lehet az ingyenes tárhely, de ha már komolyabb a projekt, akkor szükséges lehet egy megbízható fizetős tárhely.
Cégek esetében fel sem merülhet az ingyenes tárhely és domain név. Úgy gondolom, hogy egy olyan cég nem lehet hiteles az Ügyfelei felé, akik éves szinten nem hajlandó 10-15 000 Ft-ot kifizetni az internetes jelenlétére.

Azon Ügyfeleink részére, akik velünk készíttetik a honlapjukat, kedvezményesen biztosítunk tárhelyet. A részletekért tekintsék meg a honlapunkat!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.