weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords
Elindult a blog!
2013-04-22
weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords
Ingyenes Google Adwords kupon hirdetésekhez
2013-04-22
Összes

Facebook promóció

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, google adwords, adwords

A facebook egy rendkívül fontos része a weblapoknak. Lehet szeretni és lehet utálni, de semmiképpen sem lehet figyelmen kívül hagyni, főleg abban az esetben, ha honlapot készítünk és üzemeltetünk.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon a kisebb cégek esetében a legtöbb vezető még mindig nincs tisztában a jelentőségével. Honlapkészítés során mindig szoktam mondani a megrendelőknek, hogy az általam elkészített honlap ára tartalmazza egy céges facebook oldal létrehozását is. A legtöbben csak legyintenek rá, hogy nincs rá szükségük. Pedig bizonyos szolgáltatási területeken, kiválóan használható a facebook különböző promóciók lebonyolítására. A következőkben erről fogok írni kicsit.

Rengeteg külső szolgáltató cég foglalkozik különböző facebook promóciókkal. Ezen cégek szolgáltatásának a lényege, hogy a segítségükkel megtervezhetőek és végrehajthatóak különböző nyereményjátékok, promóciók. Ezek általában kínálnak ingyenes megoldásokat is, amelyek kisebb cégeknek megfelelőek, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy valószínűleg ezekhez is szükségünk lesz egy szakemberre, aki megtervezi és kivitelezi számunkra.

Ilyen nyereményjáték lehet például egy kuponos akció, ahol azok, akik Like-olják a facebook oldalunkat, letölthetnek egy kupont, amelyre kedvezményt kapnak a vásárláskor. De megoldható szavaztatással is, ebben az esetben a szavazók között osztunk ki nyereményeket. Természetesen más megoldások is lehetségesek.

A facebook promócióknak több haszna is van. Viszonylag könnyen lehet elérni elég sok embert a közösségi oldalon keresztül, ráadásul itt is megvan az a réteg, aki szeret minden akcióra, nyereményjátékra lecsapni. További haszna, hogy behozza az embereket a boltba, ahol talán további szolgáltatásokat is eladhatunk nekik. Végül pedig akár arra is használható, hogy bővítsük az e-mail listánkat, hogy a későbbiekben a további akciókkal már ne csak facebookon keresztül, de közvetlenül e-mailben is megkereshetjük őket. Természetesen nem szabad megfeledkezni a hatályos törvényekről sem.

Néhány angol minta, amely az Antavo segítségével készült, megtekinthető az alábbi linkeken:
https://www.facebook.com/antavo/app_156153484494896
https://www.facebook.com/antavo/app_286704254711858

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.