Ezeken a közösségi oldalakon legyen fent a weboldalunk!

szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Értesítés erőforrás-bővítésről
2020-08-13
tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs
6+1 tipp a weboldalad népszerűsítéséhez
2020-08-25
Összes

Ezeken a közösségi oldalakon legyen fent a weboldalunk!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az internetes élet egyik alapkövetelménye, hogy megtalálhatóak vagyunk a különböző közösségi oldalakon is. Ha körbenézünk, akkor rengeteg lehetőséggel találkozunk, azonban attól függően kell őket kiválasztani, hogy melyik ország a célközönségünk. A magyar weboldalaknak általában három helyen kell szerepelniük, ezek pedig a Facebook, az Instagram és a Twitter, bár utóbbi hanyagolható.

Facebook

A Facebookot talán senkinek sem kell bemutatni. Eleinte a baráti kapcsolatok fenntartására használtuk, és a mai napig könnyen váltunk online üzeneteket, azonban, gyorsan megjelentek a weboldalak és más cégek oldalai is, akik Facebookon keresztül kezdtek követőtábort gyűjteni, majd eladni a termékeiket. Ehhez a személyes profilunk mellett kell készíteni egy céges oldalt, majd elkezdeni folyamatosan posztolni. A Facebookon azok a posztok érnek el legjobb eredményt, amelyek valamilyen kérdést tesznek fel, és reagálása invitálják az embereket. Emellett a személyes tartalom is segítség lehet, például sorsolás, vagy a termékünkről és rólunk egy közös kép.

Instagram

Az Instagram teljesen máshogy épül, ugyanis a fényképek vannak előtérben. Lehet, hogy eleinte nem látjuk a logikát a mi termékünkben és a fényképekben, azonban érdemes megpróbálni. A legegyszerűbb, hogyha az általunk eladásra kívánt eszközökről saját beállítású fotókat teszünk egyedi háttérrel. Ehhez rövid szöveget készíthetünk, azonban mindenképpen érdemes kihasználni a hashtagek erejét. A hashtag olyan kulcsszó, amire egy kattintással tudnak keresni az olvasók, és adott hashtag alatt az összes képet meg tudják nézni. Ha sokak által keresett hashtaget állítunk be, akkor több olvasóhoz és nézőhöz eljut a mi termékünk.

Ezután a saját profilunkon megtalálhatják a weboldalunk a linkjét is. Fontos, hogy jó minőségű saját fotókat használjunk, és hogy kihasználjuk az összes hashtag lehetőségét. Ha szeretnénk időt spórolni, akkor beállíthatjuk, hogy az Instagramon posztolt kép Facebookon és Twitteren is megjelenjen. Ha az embereknek tetszik, amit megosztunk, akkor a saját felületükön is posztolhatják, így még több látogatóhoz fogunk jutni.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Twitter

A Twitter a harmadik lehetőség. Itt a képek annyira nem lényegesek, hanem úgynevezett tweetet, vagyis bejegyzéseket kell létrehozni. Ezek lehetnek pár szavasak, rövid mondatok. Nem érdemes hosszú bekezdéseket kiírni, mert nem valószínű, hogy elolvassák. Itt is használhatjuk a hashtageket, azonban az általános dolgok helyett érdemes nagyon pontos meghatározást írni. Minél pontosabb a hashtag, annál több embert fog elérni. Ha szerencsénk van, akkor még divatba is hozhatunk egyet. Erre a legjobb példa #stayhome, ami a vírushelyzetnél terjedt el leginkább, és egy cég kezdte el használni.

Ugyanilyen szerencsénk lehet, hogyha ötletesek vagyunk, és rendszeresen publikálunk. Ráadásul, ha az embereknek tetszik, akkor úgynevezett retweetet használnak, így a saját oldalukon fog megjelenni a mi szövegünk. Ha ezen a három közösségi felületen legalább hetente kétszer vagy háromszor posztolunk, akkor hamarosan követőtáborral fogunk rendelkezni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.