honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Adathalászat figyelmeztetés
2021-02-19
szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2021-03-02
Összes

Érdemes WordPresst használni?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Ha már egy ideje saját honlap létrehozásán törjük a fejünket, akkor biztosan többször hallottuk a WordPress nevét. Ez az ingyenesen is használható platform lehetővé teszi, hogy akár programozói tudás nélkül is saját oldalunk legyen, egy magunk által választott domainnel.

Tény és való, hogy több tartalomkezelő rendszer működik, de valamiért a WordPress a legfelkapottabb, és több millió működő honlap fut rajta.

A WordPress legnagyobb előnyei:

 • van ingyenes csomag,
 • egyszerű a használata,
 • korlátlanul bővíthető.

Rengeteg ingyenes sablon

Amikor létrehozzuk az első oldalunkat, akkor bármikor megváltoztathatjuk az oldal kinézetét, úgy, hogy a tartalom nem fog változni. A sablonokat egyetlen kattintással telepíthetjük, így megváltoznak a színek és a betűtípusok.

Nagyjából 12.000 ingyenes lehetőséget kapunk, és ha fizetnénk érte, akkor még jobb megoldásokat kínál fel a platform. Ha biztosra akarunk menni, akkor olyan sablont választunk, amiről az emberek pozitív visszajelzést adtak, hiszen az ingyenes lehet nagyszerű, a fizetős pedig pocsék.

2021-ben az egyik legfontosabb szempont az, hogy a weboldal reszponzív. Ma már az emberek hanyagolják a számítógépeket, és inkább a telefonról keresik a tartalmakat. Éppen ezért fontos, hogy a kis képernyőkön máshogy jelenjenek meg a bejegyzéseink. Ráadásul a Google keresőmotorjai külön figyelik, hogy melyik honlap reszponzív és melyik nem.

Egyszerű használat

A WordPress másik előnye, hogy nem kell hozzá programozói tudás. A honlap egymáshoz illeszkedő elemekből áll, amit egyetlen kattintással tudunk ki- és bekapcsolni, ami végtelenül egyszerűvé teszi. Minél többet használjuk, annál magabiztosabb lesz a kezelés is, a végén már HTML kódokat is bele tudunk majd illeszteni.

A legegyszerűbb munkafolyamatok a kezelőfelületen is elérhetőek. Egyetlen kattintással tudunk:

 • blogot létrehozni,
 • címlapot szerkeszteni,
 • cikket feltölteni és módosítani,
 • cikket írni,
 • képeket feltölteni és cserélni,
 • videókat beágyazni,
 • Facebook oldalt integrálni,
 • kérdőíveket készíteni.

Ha valamihez hasonlítani kéne, akkor szövegszerkesztőnek is nevezhetjük.

Amikor saját weboldalról beszélünk, akkor nem mehetünk el a keresőoptimalizálás mellett sem. Szerencsére a WordPress sikeres a SEO kérdésekben is, mivel a beállításokban egyszerűen megadhatjuk az elvárásainkat. Vannak ingyenes bővítmények, amik az egyedi cikkeket és az aloldalakat SEO-zák.

A WordPress buktatói

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a platformról, meg kell ismerkednünk a buktatóival is. A gondot az szokta okozni, hogy a tulajdonosok nem ismerik a használatát, így a weboldal sérülékeny és támadható lesz. Minél többen használnak valamit, annál több hacker és robot látogatására számíthatunk. Ha el akarjuk kerülni a támadásokat, akkor figyeljünk a biztonságra.

 • Használjunk összetett jelszót.
 • Ne engedjük, hogy egymás után többször próbáljanak bejelentkezni.
 • Mindig frissítsünk!
 • Készítsünk rendszeresen biztonsági mentést.

Ha azt akarjuk, hogy gyorsan betöltődjön az oldal, akkor használjunk kis méretű képeket és egyszerű sablonokat. Ne feledjük, hogy a Google külön figyeli a betöltési sebességet.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.