tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs
6+1 tipp a weboldalad népszerűsítéséhez
2020-08-25
szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Értesítés rendszerkarbantartásról
2020-09-14
Összes

A legjobb ingyenes képletöltő oldalak

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés

Weboldalunk sokkal szebb és látványosabb lesz, ha a tartalomhoz illő képekkel díszítjük. Sokszor ezeket a fotók helyettünk is beszélnek, ráadásul felhívják az olvasóink figyelmét. Amennyiben vezetünk egy külön blog szekciót, mindenképpen érdemes látványos képekkel megszórni, hogy minél több látogatót vonzzanak magukhoz a bejegyzéseink. Azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy az interneten található legtöbb képet illegális letölteni, és a kedvünk szerint felhasználni. Sokszor halljuk, hogy használjuk a jogdíjat nem kérő Stock fotókat, de nem mindenki ismeri, hogy pontosan melyik oldalakról van szó. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a kedvenceinket.

Pixabay

A Pixabay talán a legismertebb oldal. Itt az összes kép ingyenes, és akár üzleti céllal is használható. A regisztráció ingyenes, ezt követően nagy falbontásban is hozzájutunk a kedvenceinkhez. Előnye, hogy magyarul is tud, így nem kell feltétlenül az angol ismeret a használatához. Tudunk képet keresni kategóriánként, vagy megadhatjuk a kulcsszavakat is. Külön pont, hogy a fényképek mellett illusztrációkat és a vektor képeket is találunk.

Pexels

A Pexels szintén tud magyarul, azonban itt inkább komolyabb és művészibb irányú képeket találunk. Amennyiben valamelyik bejegyzésünkhöz illik ez a stílus, érdemes itt keresgélni. A képek nagy felbontásúak, és profi minőségűek is. Kutathatunk kategóriánként, de adhatunk meg szavakat is. Külön kereső van a témákhoz, így egy-egy kifejezésre több azonos képet fogunk kapni, ami tökéletes, ha éppen sorozatos bejegyzést tervezünk.

Foter

A Foter nevű oldal már csak angolul tud, de egy alaptudással, vagy a fordító segítségével hamar találunk nekünk tetsző képeket. Itt már érdemes szűrni a tartalmat, mivel vannak kevésbé jó fotók, de szerencsére bőven akad olyan, amit felhasználhatunk. Megadott kategóriánként is nézelődhetünk, mindezt teljesen ingyen.

Gratisography

Gratisography néven egy olyan oldalt találunk, ami kicsit eltér a többitől. A megfelelő szó rá talán a fura és absztrakt, de talán pont erre van szükségünk. Más oldalról közelíti meg a témákat, de lehet, hogy pont ezzel fogjuk felhívni magunkra az emberek figyelmét. Adott számú kép közül tudunk válogatni, és sajnos csak angolul tud, azonban igazán különleges hangulatot varázsol.

Unplass

Az Unplass évről évre egyre híresebbé válik. Erejét az adja, hogy fotóművészek állnak a képek hátterében, ami a színeken és a beállításokon is látszik. Az oldal csak angolul tud, azonban a felsősávban mindig megjelennek a legfrissebb és legfelkapottabb témakörök, így hamarabb rátalálunk a mai képekre. A letöltéshez nem kell regisztrálni sem, úgyhogy kényelmesen böngészhetünk.

fényképgyűjtemények, fotógyűjtemények, ügynökségi fotók, ingyenes ügynökségi fotók, weblap készítés, honlap készítés

Picjumbo

A Picjumbo erőssége, hogy egész fotósorozatokat kaparinthatunk meg. Ez akkor jön jól, amikor hasonló témában írunk, és folyton a hasonló képek keresgélésével töltjük az időnket. Ezen az oldalon narancssárga színnel látjuk azokat a fotókat, ahol a mögötte húzódó sorozat is letölthető. Bár csak angolul tud, a download szót előbb vagy utóbb mindenki megtanulja. Arra figyeljünk, hogy itt bizony vannak prémium képek is, ahol fizetni kell.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.