A jó marketing még mindig az emberi érzelmeknél kezdődik

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
BÚÉK!
2021-12-31
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
5 ok, amiért a vállalkozásodnak szüksége van weboldalra
2022-01-24
Összes

A jó marketing még mindig az emberi érzelmeknél kezdődik

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Működő weboldalad van, ahol centire kiméred, hogy milyen bejegyzéseket kell csinálnod. Tudatosan rákeresel a fő és a long tail kulcsszavakra. Figyelsz a címre, az alcímekre, minőségi képeket méretezel hozzá, majd a létező összes felületen megosztod. A várva várt eredmény azonban elmarad.

Ma egyre gyakoribb problémának számít, hogy a weboldaltulajdonosok első sorban a Google elvárásainak akarnak megfelelni, miközben mefeledkeznek a képernyő másik oldaláról, a felhasználóról. Tény, hogy a legújabb Google elvárások nélkül az olvasók nem látják a bejegyzéseket, azonban a láthatóság sem kulcs az eladáshoz.

Google ide vagy oda, ma is az érzelmekre kell hatni!

Hogyan adjunk el az interneten keresztül?

Hiába van jó marketingstratégiád, hiába választottad ki a megfelelő célcsoportot, hiába lőtted be jól az árakat és hiába fizettél egy szuper ütős kampányért, lehet, hogy nem leszel előrébb. Az érdeklődők olvasók maradnak, és egyszerűn nem lesz belőlük vásárló. Nem számít, hogy neked van a legjobb weboldalad, el kell érned, hogy az emberek rákattintsanak a megveszem gombra, beírják az adataikat, és utána visszajöjjenek egy újabb termékért.

Az értékesítés egy olyan folyamat, aminek több lépcsője van. Nem szabad kihagyni egy lépcsőt sem, úgyhogy a marketing mellett írd fel magad mellé ezeket is:

  • nyerd el a vevő bizalmát
  • ismerd meg a vevő igényeit
  • add el
  • gondolj a kifogásokra
  • kövesd nyomon a vásárlást

Az eladás lépései

Akkor nyered el a vevő bizalmát, ha minőségi a weboldalad. A jó hír az, hogy ez a Google-nek is tetszeni fog, tehát két legyet ütsz egy csapásra. Jó tudni, hogy az emberek nem fogják csak úgy odaadni a bankkártya számukat, látniuk kell, hogy megbízhatnak a weboldaladban. Amennyiben kattintás után helyesírási hibáktól hemzsegő oldalt kapnak, ami a rossz színek miatt nehezen olvasható, akkor a másodperc tört része alatt elveszítik a bizalmukat, és azonnal vissza fognak lépni.

Ha az első lépésen túl vagy, és nem szaladnak fejvesztve a honlapod láttán, akkor jöhetnek az igények. Ki kell találnod, hogy mire van szüksége a te célcsoportodnak, a te vásárlói körödnek. Ha marketinget akarsz eladni, akkor bizonyára a vevődnek kevés organikus elérése van, nem tud feljebb kerülni a találati listán, vagy egyszerűen nem talál jó backlinkeket. Amennyiben tudod, hogy milyen problémája lehet, úgy fel tudod kínálni a megoldást.

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Amikor az embernek felkínálják a megoldást a problémáira, akkor jöhet az eladás. Úgy kell megfogalmazni azt a pár sort, hogy a felhasználó érezze, hogy neki SZÜKSÉGE van a szolgáltatásodra vagy a termékedre. Lássa meg, és akarja azonnal! Ez a pont nagyon hasonlít az előzőhöz, mivel megint egy érzelmi szükségletről van szó, de csak így lehet rávenni, hogy kattintson végre. Be lehet dobni a nagy és színes CTA gombokat, a hatalmas akció feliratokat, és a vásárláshoz járó extra ajándékokat.

Innentől kezdve tedd egyszerűvé a vásárlást, hogy a felhasználónak ne legyen ideje a kifogások keresésére. Ha pedig elégedett a vásárlással, akkor nagyobb eséllyel jön vissza.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.