Hogyan hozzunk létre szép egyedi linket a facebook oldalunkhoz?

búék 2016, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
BÚÉK!
2015-12-31
szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2016-01-26
Összes

Hogyan hozzunk létre szép egyedi linket a facebook oldalunkhoz?

honlapkészítés, weblapkészítés, facebook egyedi url, egyedi link facebook oldalnak

Az utóbbi időben gyakran előfordul, hogy az ügyfelek saját maguk hozzák létre és kezelik a facebook oldalukat. Ilyen esetekben gyakran felmerül az a kérdés is, hogy hogyan lehet ezeknek a facebook oldalaknak egy a felhasználók számára is beszédes linket (URL-t) csinálni, mint amilyen például a HonlapCentrum facebook oldalának is van (https://www.facebook.com/honlapkeszitespecs).

Nézzük is meg akkor!

Szükséges feltételek

Ahhoz, hogy valaki egyedi linket választhasson a facebook oldala számára, meg kell felelni bizonyos feltételeknek, amelyeket a facebook szab számunkra. Nem kell megijedni, egyáltalán nem nehéz teljesíteni ezt, hiszen az egyetlen feltétel, hogy az oldal rendelkezzen legalább 25 rajongóval már. Ez szerencsés esetben összejön magától is gyorsan, de ha mégse sikerülne, akkor az ember rásegíthet egy kicsit azzal, ha meghívja a saját barátait, ismerőseit, hogy like-olják az oldalt.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint megnyitni a facebook oldalt és rákattintani Az oldal ajánlása az ismerőseidnek gombra és a felugró ablakban meghívni az ismerőseidet, hogy like-olják az új oldaladat.

honlapkészítés, honlap készítés, weblapkészítés, weblap készítés, egyedi url facebook oldal számára, facebook egyedi url

Ha megvan a 25 rajongó, akkor most már tényleg jöhet a szép egyedi URL kiválasztása.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Hol lehet beállítani az egyedi URL-t a facebook oldalam számára?

Nos, ezt a beállítást eléggé sajnos elrejtette a facebook, éppen ezért nem is azt mutatom meg, hogy hol és mire kell kattintani, hanem inkább azt javaslom, hogy nyisd meg a https://www.facebook.com/username linket, mivel így egyből erre az oldalra fogsz jutni.

Itt az alábbi kép fogad bennünket:

honlapkészítés, honlap készítés, weblapkészítés, weblap készítés, egyedi url facebook oldal számára, facebook egyedi url

Válasszuk ki azt az oldalt, aminek meg szeretnénk adni a linket, illetve írjuk be a választani kívánt címet és kattintsunk az Elérhetőség ellenőrzése gombra. Sajnos előfordulhat, hogy a név már foglalt, ebben az esetben addig kell próbálkoznunk, amíg nem találunk egy még szabad nevet.

Fontos, hogy a facebook oldal linkje csak betűket, számokat és pontot (.) tartalmazhat!

Ha találtunk egy szabad nevet, akkor már készen is vagyunk és innentől kezdve elérhető lesz az oldalunk a most létrehozott linken is.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.